bluegray

  

JOZ aangesloten bij Dutch Dairy Centre

Het Dutch Dairy Centre (DDC) is een netwerk van bedrijven in Nederland die een breed scala aan producten en diensten leveren aan de internationale zuivelindustrie voor de veehouders, boeren coöperaties en melkfabrieken.DDC logo

De Nederlandse zuivelsector heeft een unieke positie in de wereld. Sinds het begin van de vorige eeuw zijn Nederlandse koeien , Nederlandse boeren en Nederlandse kaasmakers beroemd over de hele wereld vanwege hun professionaliteit en hoge kwaliteit. 

De Holstein - Friesian koe is nummer 1 in de wereld als we praten over melkproductie. De oorsprong van dit ras is puur Nederlands. Eerste, tweede en oudere generaties van Dairy Farmers wereldwijd hebben vaak Nederlandse roots.  

De Universiteit van Wageningen is wereldberoemd vanwege het hoge academische niveau en innovatieve positie.
Met deze achtergrond is het logisch dat de Nederlandse zuivelsector in de schijnwerpers van veel internationale organisaties staat. Nederland heeft het hoogste percentage van de door robot gemolken koeien, de kwaliteit van de melk is ook zeer hoog.

Drie van de vijf meest gebruikte melkrobots worden geproduceerd in Nederland, twee van de grootste wereldwijde operationele sperma organisaties zijn gevestigd in Nederland. twee van de drie internationaal gebruikte Herd management programma's worden beheerd door Nederlands gevestigde bedrijven.

Met meer dan 40 leden is dit netwerk de beste weergave van de toeleverende industrie aan de internationale zuivelsector. De sterke band met onderzoek en innovatie wordt versterkt door de locatie van het Dutch Dairy Centre. Door zich te vestigen op Dairy Campus in Leeuwarden hebben de leden een directe lijn met alle partijen die te maken hebben met de zuivelsector. Daarnaast ontvangt Dairy Campus jaarlijks enkele duizenden bezoekers waarvan een groot deel buitenlandse delegaties zijn. Deze delegaties hebben met dit consortium één aanspreekpunt voor al hun vragen over de melkveesector.

Alle leden van het Dutch Dairy Centre (DDC) zijn specialisten in hun segment van de markt en kunnen ook nauw samenwerken om klanten nog beter wereldwijd te bedienen. Er is bijna geen land ter wereld waar een of meer van de DDC-leden geen ervaring hebben in het zakenleven.

Op de DCC website vindt u alle gespecialiceerde bedrijven, gesegmenteerd door de aard van de producten die zij aanbieden. Ook vindt u een link naar hun eigen website. De leden kunnen ook samenwerken voor u als een groep of in een consortium.

Meer informatie kunt u vinden op de officiele Dutch Dairy Centre website