bluegray

  

Een Voeraanschuifrobot als management tool

Melkveehouder Omgo Nieweg uit Groningen werkt sinds kort met een voeraanschuifrobot en een mestrobot. Hij is erg tevreden over de moderne apparaten in zijn stal.

 

Enige tijd geleden heeft Nieweg zijn stal verlengd van dertig naar tachtig meter. Het voeren deed hij altijd met een zogeheten blokkenwagen. Maar daarmee moest hij achteruit de stal inrijden, en dat drie keer achter elkaar. “Dat wilde ik niet langer”, laat hij weten.

 

“Ik wil één keer per dag voeren. Maar dat betekent dat je het voer geregeld moet aandrukken. Dat deed ik altijd met een vork en veger, en later met een voerband. Als het rustig is, gaat dat prima. Maar op drukke momenten heb je er minder tijd voor. En dan ligt het voer dus niet goed bij de voerrekken.”

JOZ klant Nieweg voeraanschuifrobot voerrobot mestrobot

Meteen een goed gevoel

Nieweg had nooit nagedacht over een robot om het voer aan te schuiven, maar toen hij daarover hoorde werd hij er wel benieuwd naar. En ook naar een robot-mestschuiver had hij wel oren. Dat deed hij zelf met een apparaat, maar dat vroeg veel onderhoud en hij wilde liever vaker de mest weghalen uit de stal.

“Dus ik dacht: dan probeer ik in één keer beide robots. De vertegenwoordiger kwam uitleggen hoe alles werkte, ook omdat ik de eerste in deze buurt was met de voeraanschuifrobot. Ik kende de producten nog niet zo goed, maar ik had er meteen een goed gevoel over. Ik heb ze nog diezelfde dag allebei aangeschaft.”

Nieweg zag meteen de voordelen van de robots. Hij heeft geen omkijken meer naar het aanschuiven van het voer, dat hoeft hij niet meer zelf te doen. Ook ’s nachts gaat het door.

“Voorheen gebeurde het aanschuiven ’s avonds laat voor het laatst en dan in de ochtend weer, en dan zo’n vijf keer per dag. Maar de robot schuift iedere twee uur. Het is een prettig idee dat het voer altijd goed voor de koeien ligt.”

Bovendien gebeurt het aanschuiven anders dan met de voerband die hij in het verleden gebruikte. Met de voerband achter de trekker wordt al het voer in één keer aangedrukt waardoor vers en minder vers voer door elkaar komt.

“Maar de robot drukt iedere keer het verse voer een beetje naar voren. Het hele voer blijft zo verser en er ligt constant vers voer bij de voerrekken. Het is een heel ander systeem dan de voerband.”

 

Geen werk aan

De voeraanschuifrobot is stil en vindt zijn weg via transponders in de vloer van de stal: een soort plugjes die om de 2,5 meter zijn geplaatst en herkenningspunten zijn voor de robot. Na het aanschuiven rijdt de robot zelf weer naar de lader. “Je hebt er geen werk aan en de robot is makkelijk te bedienen”, zegt Nieweg.

“En voor de koeien betekent het vooral rust. Als ik met de trekker met de voerband kwam aanrijden, kwamen de koeien naar voren omdat ze wisten dat er dan weer voer lag. Maar nu ligt er constant vers voer en staan er continu koeien bij de voerrekken. Ook voor de koeien in lagere rang is er altijd voer. Er is meer rust, dat valt me echt op.”

Ook over de mestrobot is Nieweg positief. Voorheen maakte hij de roosters zelf schoon maar eigenlijk wilde hij dat dat vaker gebeurde, om de stal goed schoon te houden voor zijn koeien. De mestrobot rijdt verschillende keren per dag verschillende routes door de stal.

Het apparaat verwijdert de mest van de roosters en sproeit bovendien water zodat de mest niet aankoekt. “Ik ervaar veel gemak van de mestrobot. Ik heb er geen omkijken naar en de stal is altijd schoon”, zegt Nieweg. “En uiteraard is een schone stal prettig voor de koeien.”

Nieweg is erg tevreden over de aanschaf van beide robots. Deze dragen bij aan een betere leefomgeving voor zowel mens als dier en ontzorgen de veehouder. Aanvankelijk was hij wel wat sceptisch en dacht: ‘eerst zien, dan geloven’.

“Maar de robots zijn gebruiksvriendelijk en werken vrijwel probleemloos. Er zijn regelmatig updates voor de software en de service van de fabrikant is prima. Ik ben erg blij met de robots, ik zou ze voor geen goud meer willen missen!”

 

Melkveehouder Omgo Nieweg uit het Groningse Adorp verteld waarom een aanschuifrobot in zijn ogen eerder een management tool is, dan een alleen maar een aanschuifrobot.

 

Bereken nu binnen een minuut het bedrag wat u jaarlijks kunt besparen!  Klik hier en doe de calculatie. 

 

Bron: Agro & Food

Meer voer in de koe door een voeraanschuifrobot

Melkveehouder Martin Hekkert gebruikt sinds een aantal maanden de voeraanschuifrobot van JOZ en ziet nu al resultaten. Bijzonder om te zien (en te horen) wat de effecten zijn van vaker het voer aanschuiven. 11 of 12 keer per dag! Iedere 2 uur krijgen de koeien dus vers voer. Je zou het zelf maar moeten doen..

Smart Manufacturing Award

JOZ bv districtswinnaar (Noordwest) Metaalunie Smart Manufacturing Award

 

De districtswinnaars en de landelijke winnaar van de Metaalunie Smart Manufacturing Award zijn bekend. De jury, onder leiding van Michaël van Straalen, voorzitter MKB-Nederland, heeft op 8 december jl. uit alle inzendingen negen districtswinnaars gekozen. Tijdens de landelijke finale op 7 maart 2018 in de Jaarbeurs Utrecht werden uit alle winnaars drie genomineerden geselecteerd en de landelijke winnaar bekend gemaakt. 

 

“De winnaars zijn allemaal goede voorbeelden van mkb-metaalbedrijven die begrijpen dat de kracht van onze maakindustrie zit in het ‘bedenken’ in combinatie met ‘maken’, nu en in de toekomst. Dat is belangrijk voor een goed renderend bedrijf. Met deze excellerende districtswinnaars werd het 7 maart tijdens de landelijke finale spannend wie de Award zou gaan winnen”, aldus Michaël van Straalen.

 

Metaalunie Smart Manufacturing Award

Negen districtswinnaars, drie genomineerden, een middag en avond boordevol inspiratie met boeiende sprekers en mooie voorbeelden van een fantastische sector. JOZ is uit 1100 bedrijven gekozen tot districtswinnaar Noordwest omdat het een innovatief bedrijf is die traditionele materialen toepast op een zodanige manier dat ze mee gaan in de huidige tijd van automatisering en robotisering. Duurzame producten die staan voor betrouwbaar, stabiel en modulair toepasbaar wat past bij de LEAN-filosofie. Daarnaast is JOZ ISO gecertificeerd waardoor de bedrijfsprocessen geoptimaliseerd zijn.

Koninklijke Metaalunie stelt elk jaar een prijs ter beschikking aan een Metaalunielid dat zich met een actueel thema positief onderscheidt. Dit jaar is het thema ‘Smart Manufacturing’, oftewel slim produceren. Dat kan bijvoorbeeld door optimaal gebruik te maken van moderne productietechnieken, excellente processen, goed gekozen materialen, doordachte systemen, digitalisering en een zelfsturende en zelflerende organisatie.

 

De landelijke winnaar van de Smart Manufacturing Award is Aebi Schmidt Nederland bv in Holten geworden. Dit was de districtswinnaar van Oost. 

 

Naast juryvoorzitter Michaël van Straalen (voorzitter MKB-Nederland), bestond de jury uit Rolf Elling (hoofdredacteur Vraag en Aanbod), Gu van Rhijn (senior project manager & researcher bij TNO), Mark Helder (managing director HGG International bv en winnaar van de Metaalunieaward in 2017) en David Pappie (directeur Topsectoren en Industriebeleid bij het directoraat-generaal Bedrijfsleven en Innovatie van het ministerie van Economische Zaken). 

 

Koninklijke metaalunie

award

"Now I know there is always feed in front of the cows"

The 645 kg robotic feed pusher handles both the early morning job and the late feed push at Stursbøl Østergaard farm.

JOZ Moov Peter Timmerman Denmark

JOZ Moov at work pushing at a steady six metres per minute so that there is always feed in front of the cows. 

Text and photos: Claus Solhøj

 

As the robot handles the final feed push of the day, it is the peace of mind along with the feeling of freedom, especially in the evening, that Peter Timmermann emphasises when describing the benefits of letting a robot take care of pushing feed for the 400 high-yield dairy cows on his farm at Stursbøl Østergaard. “Now I know there is always feed in front of the cows and this lifts some of the pressure off my shoulders,” he explains while the farm’s JOZ Moov finishes pushing feed on one side of the stable and pulls out into the middle of the passage to return to the charging station before the next feed push. Both Peter Timmermann and his employees on the farm are particularly pleased that the one-metre-high robotic feed pusher, which weighs 645 kg, is able to handle the early feed push at 03:30 before morning milking and the late 22:00 feed push during the day’s final inspection. “Now I just take the bike and whiz around the barns for a few minutes in the evening, if there is nothing else to do,” Peter Timmermann says.

  

The heaviest robot on the market
At Stursbøl Østergaard farm, which has always fed twice and pushed in four times a day, a number of the advantages typically seen with robotic feeders – such as a more peaceful stable, a steadier environment in the rumen, better feed utilisation and often also an increase in yield – have not been so pronounced.

 

These gains derive from our understanding of the effect of always ensuring that there is feed in front of the cows and can be calculated at farm level based on the individual farm’s specific prerequisites in a detailed spreadsheet so that the repayment period can be determined.

At Stursbøl Østergaard farm this figure is almost 2.5 years, but in other instances it can be as short as eight to ten months in the event of livestock with little feed pushing and/or lower yield than Peter Timmermann’s 11,000 kg ECM annual yield from a cow.

 

"The most important thing for me is the security that there is always feed in front of the cows. But I also think that our loading machine will last for a couple more years when it no longer needs to be started and stopped cold during feeding."

 

Lees meer...

Hoge productie gaat prima op robotbedrijf

Cees Posch heeft met zijn broer Jan in Westwoud (N.-H.) een bedrijf met circa 200 melkkoeien, 130 stuks jongvee en 100 hectare grond in gebruik. Het rollend jaargemiddelde is circa 11.000 kilo met 4,40% vet en 3,69% eiwit. De jaarproductie bedraagt 2,2 miljoen kilo melk. 

Posch hoge productie gaat prima JOZ
foto: Amber’s Fotografie

De drie melkrobots en de voeraanschuifrobot op het bedrijf van Cees en Jan Posch dragen bij aan de hoge melk-productie per koe van 11.000 kg melk per jaar. Automatisch melken stelt extra eisen aan de koeien, zo is hun ervaring. Deze manier van werken past de ondernemers prima.

 

De hoogste melkproductie is volgens Cees Posch geen doel op zich; het is meer het gevolg van optimale productieomstandigheden. “Dat begint al met de koeien; die zijn robuust en weten de melkproductie lang vast te houden.” Posch verwacht dat juist dit type koe, in combinatie met de juiste voeding, bijdraagt aan de goede gehalten in de melk. Verder is de keuze voor automatisch melken zeker een factor van belang geweest. “De productie ging na de overstap op melkrobots zeker met 15% omhoog”, herinnert de melkveehouder zich. “Dit is deels te verklaren omdat een koe nu gemiddeld vaker dan twee keer gemolken wordt. Sommige hoogproductieve dieren gaan vier keer per dag naar de robot.” Robotmelken past goed bij de ondernemers en het bedrijf. Qua arbeid, maar ook omdat het rust en continuïteit geeft in de bedrijfsvoering. Om het systeem maximaal te benutten, selecteren ze op onder andere melksnelheid en productie. 

Lees meer...