bluegray

  

Smart Manufacturing Award

JOZ bv districtswinnaar (Noordwest) Metaalunie Smart Manufacturing Award

 

De districtswinnaars en de landelijke winnaar van de Metaalunie Smart Manufacturing Award zijn bekend. De jury, onder leiding van Michaël van Straalen, voorzitter MKB-Nederland, heeft op 8 december jl. uit alle inzendingen negen districtswinnaars gekozen. Tijdens de landelijke finale op 7 maart 2018 in de Jaarbeurs Utrecht werden uit alle winnaars drie genomineerden geselecteerd en de landelijke winnaar bekend gemaakt. 

 

“De winnaars zijn allemaal goede voorbeelden van mkb-metaalbedrijven die begrijpen dat de kracht van onze maakindustrie zit in het ‘bedenken’ in combinatie met ‘maken’, nu en in de toekomst. Dat is belangrijk voor een goed renderend bedrijf. Met deze excellerende districtswinnaars werd het 7 maart tijdens de landelijke finale spannend wie de Award zou gaan winnen”, aldus Michaël van Straalen.

 

Metaalunie Smart Manufacturing Award

Negen districtswinnaars, drie genomineerden, een middag en avond boordevol inspiratie met boeiende sprekers en mooie voorbeelden van een fantastische sector. JOZ is uit 1100 bedrijven gekozen tot districtswinnaar Noordwest omdat het een innovatief bedrijf is die traditionele materialen toepast op een zodanige manier dat ze mee gaan in de huidige tijd van automatisering en robotisering. Duurzame producten die staan voor betrouwbaar, stabiel en modulair toepasbaar wat past bij de LEAN-filosofie. Daarnaast is JOZ ISO gecertificeerd waardoor de bedrijfsprocessen geoptimaliseerd zijn.

Koninklijke Metaalunie stelt elk jaar een prijs ter beschikking aan een Metaalunielid dat zich met een actueel thema positief onderscheidt. Dit jaar is het thema ‘Smart Manufacturing’, oftewel slim produceren. Dat kan bijvoorbeeld door optimaal gebruik te maken van moderne productietechnieken, excellente processen, goed gekozen materialen, doordachte systemen, digitalisering en een zelfsturende en zelflerende organisatie.

 

De landelijke winnaar van de Smart Manufacturing Award is Aebi Schmidt Nederland bv in Holten geworden. Dit was de districtswinnaar van Oost. 

 

Naast juryvoorzitter Michaël van Straalen (voorzitter MKB-Nederland), bestond de jury uit Rolf Elling (hoofdredacteur Vraag en Aanbod), Gu van Rhijn (senior project manager & researcher bij TNO), Mark Helder (managing director HGG International bv en winnaar van de Metaalunieaward in 2017) en David Pappie (directeur Topsectoren en Industriebeleid bij het directoraat-generaal Bedrijfsleven en Innovatie van het ministerie van Economische Zaken). 

 

Koninklijke metaalunie

award